Web Analytics Made Easy - Statcounter

داور بخش حسن حفظ رشته 10 جزء، سیزدهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) گفت: هر شرکت‌کننده حتی ضعیف‌ترین آن می‌تواند، تجربه حضور در یک مسابقات قرآن در سطح کشوری را داشته باشد، پس لازم است، دارالقرآن امام علی(ع) مرحله استانی نیز در نظر بگیرد.

الهام ماندگارمهر، دانشجوی مقطع دکتری در رشته علوم قرآن و حدیث است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از سال 88 داوری مسابقات قرآن را آغاز کرد. او در سیزدهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) داور رشته حفظ 10 جزء بود و به نظرش بانوان از این رشته استقبال خوبی کردند. در ادامه گفت‌وگوی ایکنا با این حافظ کل قرآن را می‌خوانید؛

ایکنا ـ درباره نوآوری این دوره از مسابقات در قیاس با ادوار گذشته توضیح دهید.

در ادواری که هیئت داوران فقط از میان بانوان انتخاب می‌شد به عنوان داور حضور داشتم و دو دوره نیز متسابق بودم و با روند این مسابقات آشنا هستم. اضافه شدن استاد راهنما و پیامک شدن ریز نمرات متسابقان در مدت زمان کوتاه از ویژگی‌های خوب این دوره بود و متسابقان حدود 10 دقیقه‌ پس از اجرا و نمره‌دهی مسئول فنی هر سالن از کارنامه خود مطلع می‌شدند، حتی از کارنامه نیز عکس گرفته می‌شد تا اگر کارنامه کاغذی به دست شرکت‌کننده نرسیده باشد، برای او ارسال شود.

ایکنا ـ وجه تمایز این مسابقات در قیاس با مسابقات دیگر دستگاه‌ها و نهادها چیست؟

مهمترین وجه آن مردمی‌ بودنش است و فردی خیّر بانی این رویداد شده و تفاوت این رقابت‌ها با مسابقات دولتی این است که خیلی از فیلترها را ندارد و همین امر سبب حضور افراد ضعیف می‌شود و در نتیجه آنان تجربه حضور در رقابت‌های کشوری را کسب می‌کنند. همچنین اهدای جایزه به افرادی که حد نصاب را کسب کرده‌اند وجه تمایز دیگر این مسابقات است.

ایکنا ـ آیا این موضوع و ازدحام متسابقان موجب خطای تیم داوری به ویژه در ساعات پایانی قضاوت نمی‌شود؟

داوران افراد باسابقه‌ای هستند که این شرایط را در دیگر مسابقات تجربه کرده‌اند و تلاش می‌شود که خطایی رخ ندهد یا به حداقل برسد.

ایکنا ـ پیشنهادتان برای برگزاری بهتر این مسابقات چیست؟

بهتر است این مسابقات در بخش بانوان تا قبل از غروب برگزار شود، زیرا هرچه به ساعات پایانی روز نزدیک شویم، خستگی مانع اجرای خوب می‌شود و باید توجه کرد که بانوان زودتر به منازل خود بازمی‌گردند. همچنین، نظم این دوره در قیاس با ادوار پیشین بهتر بود. سال گذشته پیشنهاد دادم با توجه به شعبی که دارالقرآن در شهرهای مختلف دارد، مرحله استانی نیز در نظر گرفته شود و تیم‌های داوری را گروه گروه به استان‌ها اعزام کنند و رقابت‌های استانی را با همین قانون فعلی پیش ببرند که اگر هر کسی امتیاز حد نصاب را کسب کند، هدیه نقدی را دریافت خواهد کرد. سپس برگزیدگان برای کسب رتبه طی روزهای معیّن در مرحله کشوری حضور یابند.

ایکنا ـ درباره نقش خیرین در پشتیبانی از فعالیت‌های قرآنی بگویید.

مشارکت نهادهای دولتی و بخش مردمی در امور قرآنی ضروری است و می‌توانند مکمل هم باشند. البته من فراگیری قرآن را از جلسات خانگی شروع کردم، جلساتی که به همت اعضای یک خانواده برگزار می‌شد. تأثیر این جلسات غیرقابل انکار است. همچنین، برای نمونه خانم جعفری، که در شهرک واوان زندگی می‌کند، با هزینه شخصی سه سال است که مسابقه‌ای را در همان‌جا برگزار می‌کند. او از قرآن‌آموزان دارالقرآن امام علی(ع) بود که به اذعان خودش با الگو گرفتن از این مؤسسه اقدام به این امر کرده است و حتی از لحاظ اجرای نوبت‌دهی، پذیرایی و دعوت از داوران و برپایی مراسم افتتاحیه و اختتامیه و ... سعی دارد که آن مسابقه را به دیگر مسابقات نزدیک کند.

ایکنا ـ برخی به اصل برگزاری مسابقات قرآن نقد دارند و مخالف آن هستند. این مسابقات چه آسیب‌هایی را در پی دارد؟

از جمله این آسیب‌ها می‌توان به اصرار برای کسب نمره حتی به صورت ناحق، اعتراض مکرر و نابجا به داوری‌ها و مسئولان مسابقات، که خیلی از مواقع مرزهای اخلاقی را رد می‌کنند، اشاره کرد. دلیل آن این است که پرداختن به صوت، لحن، وقف و ابتدا و صحت حفظ در ذهن متسابق از اصل کار، یعنی انس با قرآن و مفاهیم آن، پررنگ‌تر شده است.

در گذشته پیشنهاد دادم که در تمامی رشته‌ها، بیست نمره برای سؤالات مفهومی به صورت شفاهی در نظر گرفته شود و فقط به آزمون‌های کتبی کلیشه‌ای بسنده نشود. در واقع قائل به حذف مسابقات نیستم، بلکه معتقدم باید اصلاح انجام شود. اگر فردی که با زبان عربی آشنا نیست، قرآن را با ترجمه مطالعه کند؛ سبک زندگی او متحول می‌شود.

ایکنا ـ نظرتان درباره افزوده شدن رشته جدید به مسابقات امام علی(ع) چیست؟

این مسابقات بیشتر جنبه تشویقی دارد و می‌توان افرادی را که حافظ چند جزء هستند تشویق و در رشته‌های حفظ برای برگزاری اجزای کمتر حتی پنج جزء و یک جزء برنامه‌ریزی کرد. البته این رشته‌ها در ادوار اولیه مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) بودند، اما به دلیل متقاضی زیاد حذف شدند. اگر درصدد افزودن بخش‌های پژوهشی و... باشیم، نیازمند شکل‌گیری کمیته‌های علمی و تخصصی هستیم.

ایکنا ـ نقش بانوان را در ترویج فعالیت‌های قرآنی بیان کنید.

قطعاً مؤثرند. اگر دختر، همسر و مادر هرکدام با توجه به جایگاهشان در خانواده اهل قرآن باشند، تأثیرگذار خواهند بود. البته در حال حاضر شاهد استقبال بانوان هستیم و باید قدردان اهتمام و حضور پرشور در مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) بود، اما همیشه تعداد زیاد دلیل بر کیفیت خوب نیست، برای مثال در مسابقات بانوان تعداد زیادی شرکت می‌کنند و نیمی از آنها حذف می‌شوند، اما در بخش آقایان بیشتر افراد با تسلط حضور می‌یابند. دلیل آن این است که سیستم‌های آموزشی استاندارد در بسیاری از شهرها محدودند و آقایان می‌توانند در جلسات خوب دیگر شهرها حضور یابند، اما بانوان معذوریت دارند.

مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) طی ۳ تا ۱۰ بهمن‌ ویژه بانوان و ۲۱ تا ۲۵ بهمن‌ ویژه آقایان در مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: مسابقات دارالقرآن امام علی ع قم مسابقات دارالقرآن امام علی ع مسابقات قرآن مرحله استانی رقابت ها رشته ها ایکنا ـ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۲۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در قزوین 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مسئول دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی قزوین گفت: این آزمون کتبی صبح امروز در مدرسه علوم و معارف اسلامی صدرا با شرکت ۱۷۰ نفر برگزار شد.

آهویی افزود: شرکت کنندگان در حفظ ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و کل قرآن کریم با هم رقابت کردند.

وی اضافه کرد:  نتایج این آزمون حداکثر تا یک ماه نیم آینده در سایت تلاوت اعلام خواهد شد.

به گفته مسئول دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی قزوین، مرحله دوم این آزمون تیرماه به صورت شفاهی برگزار می‌شود.

آهویی اضافه کرد: بعد از برگزاری مرحله سوم آزمون، پذیرفته شدگان نهایی، مدارک سطح یک تا پنج شورای عالی انقلاب فرهنگی را دریافت خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • حسن یزدانی پیش از بوداپست به اردوی تیم ملی اضافه می‌شود؟
  • درخشش بانوان یزدی در مسابقات پتانک کارگران کشور
  • پایان مرحله نخست مسابقات آزاد تپانچه بانوان ایران با قهرمانی قربانی
  • برگزاری آزمون تخصصی اعطای مدرک حفظ قرآن کریم
  • مسابقات قرآن و عترت مرحله ۱۴ گانه در سپیدان
  • سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در قزوین 
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزان شیراز آغاز شد
  • فراخواندن ورزشکار دختر کردستانی به اولین مرحله اردوی امادگی تیم ملی کبدی بانوان کشور